Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Σκιάθος στο 13ο Συνέδριο "Τουρισμός & Ανάπτυξη"

Σας ενημερώνουμε πως χθες ήταν η τελευταία μέρα του 13ου συνεδρίου «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από τον ΣΕΤΕ. Η Σκιάθος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της  Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Μάκη Κουκουλάκη.

Μερικοί από τους ομιλητές του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς,  η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας και οι Περιφερειάρχες κ. Σταύρος Αρναουτάκης (Κρήτης), κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος (Ιονίων Νήσων), Απόστολος Τζιτζικώστας (Κεντρικής Μακεδονίας) και Γιώργος Χατζημάρκος (Νοτίου Αιγαίου). Έγιναν επαφές με τον Ισπανό Juan José Riveiro, Principal, The Boston Consulting Group ο οποίος ανέλαβε την τουριστική ανάπτυξη της Murcia με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, καθώς και με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσο για συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και όλους τους τουριστικούς φορείς. Σκοπός των επαφών η τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου και όλων των Σποράδων και οι τρόποι με τους οποίους θα επέλθει η ανάπτυξη αυτή.

Η εκδήλωση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και προγραμματίστηκαν ήδη συναντήσεις με σκοπό την ανάπτυξη του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει, στις αεροπορικές διασυνδέσεις, τα κρουαζιερόπλοια και τη σωστή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Τελειώνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε πως θεωρείται αναγκαία  η συνεργασία όλων και  η συμβολή όλων των φορέων προκειμένου να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου